Annas kokvrå, god mat på en billig budget

Kyckling med våriga smaker!

Idag har är jag lite seg efter gårdagens bravader, så det blir pizza framåt kvällen. Igår gjorde jag dock mat som fick fyra tummar upp av de två matgästerna. Här kommer receptet på den. 


Rotfrukter är både billigt och gott, perfekt studentmat med andra ord.

 

Citronkyckling med rostade rotsaker
4 portioner/matlådor


3 st mörade kycklingbröstfiléer
2,5 dl matlagningsgrädde
en klick grekisk yogurth
en halv citron
1,5 tsk timjan eller rosmarin, det man gillar bäst
1 tsk herbes de provence
0,5  tsk socker
en halv kycklingbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

2 morötter
3-4 palsternackor
7-12 potatisar
1 gul lök
olivolja
rosmarin
lite salt och peppar
socker


Sätt ugnen på 220 grader. Börja med rotsakerna: skär alla rotsaker och löken i klyftor/stänger. Läg allt utom löken i en plastpåse. Häll över lite olivolja och alla kryddor. Skaka påsen och se till så att allt blandas runt ordentligt. Häll ut rotsakerna på en bakpappersklädd ugnsplåt och lägg dit löken. Strö över liiiiite socker och några droppar balsamvinäger om du har. Persilja är också gott till. Sätt in i mitten av ugnen 40 minuter.


Kycklingen: Skär filéerna i tre-fyra bitar vardera. Krydda med salt, peppar och ev lite grillkrydda. Stek tills de är färdiga. Skala och hacka vitlöken fint. Häll lite olja i en gryta/kastrull , hetta upp och fräs vitlöken i den en stund. Sänk värmen och häll över grädden och en klick yogurth. Smula i buljontärningen och ha i alla kryddorna och örterna. Rulla citronen mot köksbänken, dela den och pressa i citronsaften från halva citronen. Smaka av, tillsätt lite mer citron eller lite socker för att dämpa surheten om det behövs. Lägg i kycklingen i såsen och låt puttra en stund, ca fem minuter. Servera ihop med rotsakerna.

 

Kostnad: ca 20 kr per portion (om du lyckas hitta billiga kycklingfiléer)

Tyvärr glömde jag helt bort att ta kort igår...


Jobbig dag = kladdkaka

I helgen sov jag över hos mamma i Torshälla, vilket innebar bussåkande för att komma till skolan imorse. En buss uteblev helt, två passerade förbi hållplatsen utan att stanna och den fjärde var försenad. Detta resulterade i att jag blev omkring tjugo minuter sen till kursstarten i skolan och att mina fötter ännu inte återhämtat sig från köldchocken! Jag hatar verkligen att vara försenad. Som tur var räddades dagen av en middag med min kära Malin och en bamsekram från Oscar när jag kom hem. Men jag tyckte ändå att jag förtjänade lite kladdkaka...

Recepten på kladdkaka är oändliga, finns nästan lika många olika varianter som personer som bakar det! Mitt favoritrecept av dem enklare och snabbare varianterna på kladdkaka är DETTA , fast släng i lite hackad vit choklad och mörk blockchoklad, samt öka kakaomängden också. Har aldrig misslyckats med detta recept. Vi ska snart ta och slänga ihop en här hemma lagom till RAW comedy club. Trevlig måndagskväll!


Torsdagsmat

Torsdagar är nästan heliga i detta hushåll - då går favoritserien Fringe på TV och god mat+popcorn till kvällen är ett måste. Muppigt, ja... I tordags blev det i alla fall dessa improviserade biffar, supergoda!

 

Biffar med soltorkade tomater och fetaost, kall örtsås och potatisklyftor
4 port/matlådor




ca 500 g nötfärs
En klick dijonsenap
Svartpeppar
Salt
Basilika
0,75 dl ströbröd
1dl mjöl
1 ägg
Några soltorkade tomater (i olja)
1 pkt Arla Apetina


Sås:
ca 1,5-2 dl grekisk eller turkisk yougurth
mjölk
1-2 vitlöksklyftor (efter smak)
Herbes de provence-krydda
Salt och peppar
Lite pressad lime
Några nypor socker

Sätt ugnen på 220 grader. Om du vill ha potatisklyftor till, fixa till dem och sätt in i ugnen. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla 5 minuter. Rör ner nötfärsen och ägget, senapen och kryddorna+ någon matsked olja från tomaterna. Skär sedan de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Dela fetaosten i små kuber/bitar. vänd försiktigt ner dessa så att de fördelas jämt i köttfärssmeten. Fukta en skärbräda och figrarna, forma lagom stora biffar. Stek biffarna på hög värme i margarin i stekpanna, bara så att de får en stekyta. Lägg dem sedan i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen ca 10 minuter eller tills de är klara. 


Såsen: Rör ihop yougurten och mjölken till en lagom konsistens. Pressa i vitlök och ta i kryddorna. Rör runt ordentligt. Smaka av med lite pressad lime och socker. 

Servera biffarna med potatisklyftor, såsen och sallad.



Kostnad: 28 kr/portion
Tips: Kom ihåg att smula torkade örtkryddor i handflatan innan du tillsätter dem i mat/såser. Då smakar det mer.

Back on track, med lite chili

Det har blivit dåligt med matlagning och därmed uppdateringar de senaste dagarna, eftersom snoret runnit och jag mest har legat nedbäddad under täcket och tyckt synd om mig själv. Men idag tog jag nya tag och slängde ihop en korvgryta med kikärtor. Den brukar jag göra lite då och då, för den är jättebra att ha i frysen- om man nu råkar bli sjuk, till exempel!

 

Imorgon kommer recept på Köttfärsbiffar fyllda med fetaost och soltorkade Tomater, med kall örtsås. Stay tuned!


Het korvgryta
ca 4 portioner/matlådor

4 st chorizo (eller annan stark korv efter smak)
1 pkt bacon
1 burk krossade tomater (400g)
1 gul lök
1 burk kikärtor 
0,5-1 paprika
tomatpuré
socker
chilipulver
spiskummin
grönsaksbuljongtärning
svartpeppar
Gräddfil/cremé fraiche till servering

 

Skär korven i slantar, skiva löken och baconet. Hacka paprikan fint. Öppna burken med kikärtorna, skölj av dem ordentligt och låt rinna av. 
Lägg baconet i en gryta och fräs, lägg i löken och fräs med tills den blivit gyllengul. Lägg i korven och paprikan och låt fräsa med tills det är varmt. Häll i kikärtorna och sedan de krossade tomaterna. Fyll upp burken från tomaterna nästan ända upp med vatten och häll det i grytan. Ta i lite tomatpuré (ca 2-3 msk) och ca en halv tsk socker. Smula i en halv till en hel buljongtärning. Krydda med (mycket!) chilipulver (jag brukar även låta två torkade chilifrukter koka med), svartpeppar och spiskummin. Smaka av och krydda mer om det behövs. Låt allting koka upp och puttra en stund. Servera grytan med en klick gräddfil/cremé fraiche. Om man vil ha det mer matigt passar både pasta och ris till.

Kostnad: 18 kr/portion

 


Sjuker!

Jag har dragit på mig superförkylningen från hell, så dagens matlagning blir väldigt, väldigt enkelt. Vilket betyder att jag pekar och instruerar, Oscar lagar! Det blir i alla fall någon slags kycklingwok/gryta. Blir inget recept på det för tillfället, men wok är ju ändå något som man kan slänga ner lite vad man vill i, det man tycker om.

 

Ett tips dock! De flesta (inklusive jag själv) brukar säkert göra currybaser på kokosmjölk? I riktig asiatisk matlagning använder man dock kokosgrädde. Då behövs inte lika stormängd och maten blir mer smakrik. Dock kan kokosgrädde vara lite svårare att få tag på än kokosmjölk, men håll utkik vid orientaffären i Nyfors. De brukar ha hyffsade priser också!


Slackin'

Idag är jag och pojkvännen lata och kör på Spicy Hot-take away. Sedan blir det en rolig fredagskväll bestående av att skriva sagor om två korpjävlar (skoluppgift)... Därför lägger jag upp ett recept från förra månaden. Mycket enkel och god "slänga-ihop-rätt"!

 

 

Lax med pestotäcke
2 portioner/matlådor

Ingredienser:

2 bitar laxfilé utan skinn
Pesto Genovese (grön pesto)
Riven ost
Pinjenötter
Salt


Sätt ugnen på 180 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform. Salta dem (ungefär en halv tesked brukar vara lagom till två bitar), ställ åt sidan. Rosta ca 20 g pinjenötter i en torr, het stekpanna. Bred ett ganska tjockt lager pesto över laxfiléerna och strö lite riven ost över.  Toppa med de rostade pinjenötterna och sätt in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Servera med potatisklyftor med rödlök, ev en klick gräddfil.




Kostnad: 30 kr/portion (med potatistilbehör)


A little piece of this, and a little piece of that

Idag stod kassler på menyn, hittade löjligt billig sådan på Hemköp Smeden för några veckor sedan (19 spänn för ett halvt kilo). Jag hade även lite överbliven gorgonzolaost kvar i kylen från helgens middag, så det fick bli en kombination av båda dessa. Kanske lite onyttig men vardagslyxig rätt, att arbetsinsatsen och ingredienslistan är minimal gör väl knappast heller någonting. Allt är klart på 20 minuter, med ugnstiden inräknad! Det lämnar massor av extra tid över för viktiga saker, som till exempel att se superbästa serien Fringe på kanal 5 ikväll...

 

Och ja, jag ska bli bättre med bilder, jag lovar! Kamerauslingen har fortfarande inget batteri. Tydligen så sätter sig inte batteriet på laddning av sig själv...?


KASSLER MED GORGONZOLATÄCKE
Tre portioner


Ingredienser

ca 300 g kassler
ca 150 g gorgonzolaost
1 tomat
lite matlagningsgrädde
vatten
svartpeppar
pasta för tre personer


Sätt på ugnen på 225 grader. Salta och koka upp vatten till pastan. Lägg i pastan när vattnet börjat koka. Skiva under tiden kasslern ganska tunt och lägg skivorna i botten av i en liten ugnsform. Klicka ut ost över kasslerbitarna. Skiva tomater tunnt och lägg dessa över osten. Häll på lite matlagningsgrädde (runt 0,5 dl) och späd med lite vatten dra några varv med svartpepparkvarnen över (för en sådan har ni väl?!). Salt behövs inte, eftersom kassler i sig är så salt.

Sätt in kasslern i ugnen medan pastan kokar, ca 12 min. Under de sista minutrarna kan man flytta upp formen till den övre delen av ugnen och sätta på grilleffekt, så att osten och tomaterna hinner få lite färg. Servera pastan med kasslern och sås från formen.

Kostnad per portion: ca 27 kr

 


Helgmat on a lilllördag

Idag är det lilllördag och utgång! Det betyder att jag inte kommer hinna laga mat (eftersom jag kommer lägga obscent lång tid på att sminka mig, tvätta bort det och sedan sminka mig igen... Usual routine!), men som tur är har jag som vanligt frysen proppad med matlådor. Tror det får bli en mumsig kycklingklubba från i helgen. Jättegott blev det, kändes lite lyxigt trots att det var ganska billigt, tack vare få ingredienser.


Kycklingklubbor med chevréost och pasta med pesto rosso
För 3 port/matlådor

3 kycklingklubbor (ta fram dem till kylen om de är frysta, kvällen innan du ska äta dem så de hinner tina)
ca 100 g chevréost skuren i skivor
0,5- 1 burk pesto rosso (röd pesto)
pasta för 3-4 personer
olivolja
soya
salt
svartpeppar
(herbes de provence)

 

Sätt ugnen på 200 grader. Skär en skåra längs nästan hela kycklingklubborna. Pensla de sedan med först olivolja och sedan lite soya. Krydda med salt och mal svartpeppar över, det är även gott att strö på lite herbes de provence-krydda eller någon annan ört (ex. basilika, timjan, oregano). Sätt in kycklingklubborna i mitten av ugnen i ca. 50 minuter-1 timme tills de är klara. Ta ut dem och fyll skåran med chevréosten. Sätt ugnen på grill och sätt in klubborna i övre delen av ugnen igen, ca 5 minuter eller tills osten börjar smälta.

Pastan: koka pastan som vanligt, slå av vattnet och rör ner pesto efter smak + lite salt och peppar. Lägg upp pastan på en tallrik och lägg kycklingklubban över. Servera ev. med en tomatsallad till.

 

Kostnad: 30 kr/portion

 


Två kvadrat...

... är golvytan i mitt kök. Arbetsytan är nog inte ens en! Skåpen är egentligen alldeles för få för en matentusiast ska få plats med alla varor och prylar och jag vill byta ut det vita kaklet mot mosaik i gråskala. Ändå tycker jag att det är världens bästa kök. Eller, nåja, jag gillar det i alla fall. Det är ju mitt! Dessutom har jag lyckats knöla in rätt så mycket, den lilla ytan till trots. Här får ni en titt på hur det ser ut. Klicka på miniatyrbilderns för stt se dem i större format:

1.2.3.4.5.6. 7.

1. Skafferiskåpet med kryddor, konserver och andra basvaror. Det blir en del pusslande om man vill ha ut något som står längst bak! Man får liksom leka tetris med de krossade tomaterna, pastan och majsburkarna.

2.Tallrikar, glas o.s.v. Bäst gillar jag min popcorn-bunke i plast (från Mique) och mina handmålade orientaliska teglas som jag köpte i Tunisien. Färgerna gör mig glad!

3. Skåp med bunkar och en hel hylla med olika mjölsorter för brödbak!
Mikron är gömd i ett av de nedre köksskåpen. Inte så ergonomiskt kanske, men det fungerar.

4.Tavellist från IKEA som jag monterat krokar från Clas Ohlson på. Den är värsta multitasking och fungerar utmärkt som kokbokshylla/kryddhylla/prylhängare/dekoration!

5.Jag har en thing for kökshanddukar. Oklart varför! Den här kommer från Åhléns, men favoriten (inte i bild) kommer från Lagerhaus och är mönstrad med rosa och turkosa cupcakes!

6. Ett obligatoriskt inslag i alla studenthem?! Krisgrisen kommer från Cervera och innehåller just nu 23 svenska kronor, samt en knapp som jag misstog för en 50-öring...

7. Mixern, knivblocket och en flaska med olivolja

 


Tre stycken...

... basingredienser att alltid ha hemma:

1. Krossade tomater - Fungerar bra som en snabb och enkel bas till pastasåser, grytor, salsa, soppa... Ja ni fattar. Väldigt allround och superbilligt dessutom. Världens enklaste pastasås är krossade tomater, salt och svartpeppar, basilika och vitlök. Perfa som pizzabas också!
2. Fonder/buljongtärningar - Ganska ofta kan det kännas som att det saknas någon ingediens i maten när den lagas. Salt? Nej. Peppar? Nej... En buljongtärning eller lite flytande fond ger en rikare och fylligare smak. Willys egna buljongtärningar är faktiskt helt okej, kostar dessutom bara ca 6 kronor för ett paket! Då kan man ju kosta på sig att ha både kyckling-, ox- och grönsaksbuljongtärningar hemma. 
3. Ägg - ägg är bra, eftersom det alltid finns något kvar i kylskåpet som man kan slänga ihop en omelett av. Perfekt mat för den 24:e i månaden, om inte annat... Inte fel att kunna slänga ihop en kladdkaka heller, ifall andan skulle falla på!


Ibland får man väl flåda lite

Slänger in gårdagens middag nu; fläskfilé med charlottenlök- och spenatfyllning, ädelostsås och potatisklyftor. Låter kanske inte som någon studentmat, men hittar man 800 g fläskfilé för 35 spänn och billig ädelost med kort datum så är det (nästan) det!

För 4 port/matlådor:

800 g fläskfilé
150-200 g fryst bladspenat
3 charlottenlökar
1 pkt bacon
några skedar turkisk yogurth eller cremé fraiche
salt
svartpeppar



Såsen:
2,5 dl mellangrädde
140 g kvibille ädelost
en skvätt soya
svartpeppar
en halv kycklingbuljongtärning


Sätt ugnen på 200 grader. Putsa filén från senor och synligt fett. Krydda med svartpeppar och salt, bryn hela filén i smör i en stekpanna några minuter, bara så att den får en stekyta, ta den sedan ur pannan och lägg i en ugnsform. Skala och skiva charlottenlöken. Fräs den i smör eller olja och häll på spenaten. Låt fräsa ihop tills spenaten tinat (tillsätt ev liiiite vatten om det behövs). Klicka i yogurth/creme fraiche, krydda med salt och peppar. Låt puttra ihop och tillsätt mer kryddor om det behövs, ta av från värmen. Skär ett snitt i filén och fyll den med spenatröran, kläm ihop med tandpetare om det behövs och vira sedan baconet runt om filén. Skjutsa in i ugnen tillsammans med en plåt potatisklyftor, 30-35 minuter. Ställ plåten med klyftorna underst.

 

Gör såsen under tiden: Värm grädden i en kastrull (på medelhög värme). Smula i osten och häll i en liten skvätt soya. Rör runt tills osten smält. Krydda med svartpeppar och smula i buljongtärningen och rör ut den. Red av såsen med Maizena eller med en redning av några tsk vetemjöl och en skvätt mjölk, låt koka upp.

 

Servera med någon god sallad. jag hade färska frästa champinjoner med lite salt, soja och persilja till. Tyvärr dog kamerajäkeln innan jag hann ta kort på maten... 
Kostnad: Förmodligen way to high. Det var fredag och jag gav fanken it' för en gångs skull... Men skulle tippa på en 30-40 pix/ portion kanske?

 

 

 

 


Världens enklaste dessert...

... måste vara den egenkomponerade "fusk-cheescaken". En av de enklaste åtminstone. Väldans smarrig också, om jag får säga det själv. Den har bara fyra ingredienser och går att slänga ihop i ett nafs. Perfekt att bjuda vännerna på. Kanske till kvällens melodifestival, för visst måste det finnas fler än jag som slaviskt följer detta spektakel? 

Slänger upp denna så länge, så kommer middagsreceptet senare.

 

För fyra stycken behövs:

 

1 pkt frysta blåbär (upptinade)
2 burkar vaniljkesella
100 g vit choklad (riv på grova sidan på rivjärnet)
8-10 digestivekex (EJ med olivolja eller fullkorn, vanliga digestive skare' va!)

 

Varva ingredienserna i följande ordning (som det syns på bilden) i ett litet glas:
grovt smulade digestive, vaniljkesella, blåbär, lite vit choklad i två omgångar. Servera omedelbart (annars blir kexsmulorna blöta och sega)!

Blåbären kan behövas sockras lite. Vaniljkesellan är dock redan så söt, så det är gott om blåbären får vara lite sura för att bryta av.

Kostnad per efterrätt: ca 20 kr (lite dyrt kanske, men gott... Ibland fååår man!)


Gårdagens middag...

...fläskfilé med charlottenlök- och spenatfyllning, ädelostsås och potatisklyftor, får ni recept på alldeles strax (om några timamr eller så)! Först ska jag faktiskt få en lagad middag (är hemma hos mamma) och sedan kika på melodifestivalen. Later!

Lagom onyttigt och snabbfixat nattkrubb

Jag vet inte hur det är med er, men själv pluggar jag som allra bäst på natten. Jag kan sitta och glo på ett tomt Word-dokument en hel kväll, för att sedan få värsta inspirationsflödet runt 2-snåret. Det negativa med detta (förutom att den påföljande morgonens föreläsning kommer att kräva en hel del självdiciplin för att hålla mig vaken) är att man lätt blir hungrig så dags. Och ja, jag vet att det inte är bra att käka mitt i natten. Särskilt inte mackor... Men a student gotta do, what a student gotta do helt enkelt. Så ibland kan jag faktiskt "offra mig" och slänga ihop något smarrigt, som dessa mackor. Låt säga, om jag skulle sitta uppe och skriva på en filmanalys som skulle vara inne om 12 timmar... Bara som exempel, alltså!


Rostat bröd med campinjonstuvning
2 mackor

1 burk champinjoner
2 msk smör/margarin
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
soja
salt
en halv grönsaksbuljongtärning
vitpeppar
2 st rostbröd

 

Öppna burken med champinjonerna och låt spadet rinna av, skölj dem sedan i vatten. Smält smöret i en stekpanna och fräs champinjonerna några minuter. Ta av plattan från värmen, pudra vetemjöl över svampen och rör runt. Sätt tillbaka stekpannan på plattan och häll på grädden, rör runt och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och soja, eventuellt buljongtärning om du har det hemma. Späd med lite vatten om stuvningen blir för tjock.

Skär bort kanterna på brödet (hurra för att vara vuxen och få göra det om man vill, right?) och rosta det. Om du inte har en brödrost så går det att rosta bröd på hög värme i en torr stekpanna. Lägg stuvningen på mackorna och hugg in! Känn hur krafterna att skriva om kameravinklar och halvläskiga fauner återvänder!

Kostnad: ca 8 kr/ macka

 


14-dagars matlista

Jag storhandlar alltid för 14 dagar på en gång. Då skriver jag både matlistor och inköpslistor. Nödvändigt ont, tänker ni. Men icke! Jag tycker det är jättekul att planera mat. Oftast renskriver jag till och med listorna efterråt. Men så är jag lite knäpp också...

 

Handlar gör jag alltid på Willys på Kungsgatan, det är både bra utbud och billigt! Det dyraste jag handlat för där för två veckors mat är 600 spänn, men då var det en trerättermiddag för fyra pers med i vagnen också. Annars brukar jag hamna runt 400-450 kronor (med tvättmedel och annat tråk inkluderat). Sen får man hålla koll på vilka affärer som har billig kycklingfilé/fläskfilé/kassler o.s.v. för veckan.

 

När jag lagar mat blir det alltid för 3-4 personer (min pojkvän äter i och för sig ganska ofta här). På det sättet blir det matlådor över både till lunchen i skolan och till vissa kvällar. Det är ju alltid billigare i längden att köpa storpack än att handla för bara en eller två personer.

 

Matlistan börjar från förra veckan. Är det någon särskild rätt ni vill ha recept på? Annars kommer (några) droppa in lite nu vartefter.

 

v.4

Ons:Ugnsbakad falukorv med persiljemos

Tors: Matlåda

Fre: Ost- och skinkpaj, grönsallad

Lör: Fläskfliéstroganoff

Sön: Kycklingklubbor med tzatsiki och råstekt potatis

v.5

Mån: Matlåda

Tis: Matlåda

Ons: Panerad pangasiusfilé med dillsås, potatis och ärtor

Tors : Het korvgryta

Fre: Spenat- och charlottenlökfylld fläskfilé, ädelostsås och potatisklyftor

Lör: Kycklingklubbor med chevréost, linguinipasta med pesto rosso

Sön: Curryfisk

v.6

Mån: Matlåda

Tis: Tacos

 


Food for dummies

När vi var små fick vi höra att fisk gjorde oss smarta. Argumentet användes kanske mest för att få kräsna dagisbarn att peta i sig de slemmiga vita bitar, som kallades för fisk på skolmatsedeln. Men visst finns det sanning i påståendet också, fisk ÄR ju supermat. Så efter att eventuellt ha raderat några hjärnceller under helgens utgång, vad passar då bättre än en middag med fiskfiléer för att ladda upp inför en ny skolvecka? Till er som än idag är skeptiska mot fisk: prova detta recept och förbered er på att bli omvända... 

 

Receptet är en modifierad variant av ett hopkok som min annars så ganska matlagnings-ointresserade pojkvän slängde ihop en dag.

 

Pangasiusfiléer med räkor, tomat och mozzarella
2-3 portioner/matlådor

 

2 stora pangasiusfiléer
2 tomater
125 g mozzarella
40 g skalade räkor (kan uteslutas!)
5-10 cm av en purjolök
2,5-3 dl mellangrädde
1 grönsaksbuljongtärning
Fiskkrydda
Salt
Vitpeppar
Citron

Sätt ugnen på 210o. Lägg de tinade fiskfiléerna i en ugnsform som är av ungefär samma storlek som filéerna själva (eller något mindre). Salta och peppra dem lätt. Skiva tomater och mozzarellaost, strimla purjolöken. Sprid ut purjolöken, tomatskivorna, mozzarellan och räkorna över fisken. Krydda (mycket krydda!) med fiskkryddan över alltihopa och smula över buljongtärningen . Häll sedan grädden över allt (späd ev. med lite vatten om det blir för lite grädde). Pressa över lite citron, en tesked ungefär. In med formen i ugnen ca 35 minuter. Servera med kokt potatis och citronklyftor.

Uppläggningen på denna bild var kanske inte den bästa... Jag var kanonhungrig och ville bara slänga i mig maten!

Kostnad: 19,50 kr per portion, utan räkor. 27 kr per portion med räkor.
Tips! Håll utkik i reklamblad efter billig pangasiusfilé. Nästan varje vecka är det någon butik som har specialerbjudande på det.

 

IMORGON KOMMER EN 14 DAGARS-MATSEDEL UPP! Innehållande bland annat: Fläskfiléstroganoff, Kycklingklubbor med tzatsiki och lax med pestotäcke.


Hej!

Vad kul att du hittat hit!


Jag heter Anna, är 20 år och pluggar till Textdesigner på Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Matlagning har alltid varit ett stort intresse för mig. Jag var med och rörde i kastrullerna redan innan jag egentligen nådde upp till spisen (en träpall med tjusigt Bamse-motiv fixade det problemet). Jag ser mig som en glad matlagningsamatör som älskar att bläddra i kokböcker och glutta på matlagningsprogram, för att ständigt lära mig nya saker.För att komninera det med mitt andra stora intresse, att skriva, vad passar då bättre än att blogga om mat?

 

Just nu bor jag i en supermysig, men inte alltför stor bostadsrätt där köket är ganska minimalt... Jag vet att de allra flesta studenter har ett relativt begränsat kök, begränsad ekonomi och begränsat med tid och engagemang att lägga på matlagning. Min förhoppning är att jag ska få ihop ett par läsare till denna blogg, så att ni kan ge respons på det jag skriver samt så att vi kan tipsa och utbyta recept med varandra! Recepten ska vara lätta att laga, billiga och förhoppningsvis inspirera till lite mer matlagning på kokplattorna. Jag kommer också att tipsa om andra matrelaterade saker, som affärer, produkter, restauranger och så vidare. Hoppas ni gillar det och...

 

Bon appetit!

 

 


RSS 2.0