Annas kokvrå, god mat på en billig budget

A little piece of this, and a little piece of that

Idag stod kassler på menyn, hittade löjligt billig sådan på Hemköp Smeden för några veckor sedan (19 spänn för ett halvt kilo). Jag hade även lite överbliven gorgonzolaost kvar i kylen från helgens middag, så det fick bli en kombination av båda dessa. Kanske lite onyttig men vardagslyxig rätt, att arbetsinsatsen och ingredienslistan är minimal gör väl knappast heller någonting. Allt är klart på 20 minuter, med ugnstiden inräknad! Det lämnar massor av extra tid över för viktiga saker, som till exempel att se superbästa serien Fringe på kanal 5 ikväll...

 

Och ja, jag ska bli bättre med bilder, jag lovar! Kamerauslingen har fortfarande inget batteri. Tydligen så sätter sig inte batteriet på laddning av sig själv...?


KASSLER MED GORGONZOLATÄCKE
Tre portioner


Ingredienser

ca 300 g kassler
ca 150 g gorgonzolaost
1 tomat
lite matlagningsgrädde
vatten
svartpeppar
pasta för tre personer


Sätt på ugnen på 225 grader. Salta och koka upp vatten till pastan. Lägg i pastan när vattnet börjat koka. Skiva under tiden kasslern ganska tunt och lägg skivorna i botten av i en liten ugnsform. Klicka ut ost över kasslerbitarna. Skiva tomater tunnt och lägg dessa över osten. Häll på lite matlagningsgrädde (runt 0,5 dl) och späd med lite vatten dra några varv med svartpepparkvarnen över (för en sådan har ni väl?!). Salt behövs inte, eftersom kassler i sig är så salt.

Sätt in kasslern i ugnen medan pastan kokar, ca 12 min. Under de sista minutrarna kan man flytta upp formen till den övre delen av ugnen och sätta på grilleffekt, så att osten och tomaterna hinner få lite färg. Servera pastan med kasslern och sås från formen.

Kostnad per portion: ca 27 kr

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0