Annas kokvrå, god mat på en billig budget

¡Hamburguesas!

Som utlovat igår lägger jag upp recept på smarriga tacoburgare. Vi åt det här hemma för ett par veckor sedan, men det blev dock inte kvällens middag som planerat. Idag svängde jag istället ihop en Nasi Goreng (indonesiskt stekt ris) med kyckling. Det var första gången jag provade att laga det, men jag blev toknöjd, så det kan ni också förvänta er ett recept på framöver.

 

Tacoburgarna är en enkel variant om man förätit sig på vanliga tacos, men har massa köttfärs liggandes i frysen. De passar bra både till vardags och till helgmyset.

 

Förresten - skynda skynda till Willys, de har nörfärs för 34 kr kilot denna vecka. Bunkra upp!


Tacoburgare

400 g nötfärs
En påse tacokrydda
Spiskummin, svartpeppar, salt och chilipulver
1-2 ägg

Några skivor (cheddar)ost
Hamburgerbröd
Tacosås, medium eller hot
Gräddfil (ev. smaksatt emd lite pressad vitlök, salt och peppar om man vill)
1 liten gul lök
1 tomat
Kruksallat eller blad av isbergsallad
1 liten påse nachochips (ostsmak är bäst!)

(Skivade jalapeños på burk är också gott till om man gillar det)

 

Börja med att skölja salladsblad och att skiva tomaten och löken i tunna skivor.

Blanda sedan nötfärsen med tacokryddan och eventuellt en skvätt vatten. Krydda lite extra med de övriga kryddorna. Knäck i ett ägg och rör i det, se om färsen håller ihop bra - annars kan det behövas ett ägg till. Man kan prova att steka en liten klutt färs för att se om kryddningen är bra och sedan krydda lite till om det behövs. Forma burgare av färsen och stek några minuter på varje sida. Lägg på ost och låt smälta.

 

Lägg ihop hamburgarna: Bottenbröd, salladskiva, burgaren, lök- och tomatskivor. Toppa med mycket tacosås och gräddfil och släng på några jalapaños om du vill ha det. Smula tillsist över några tacochips grovt  och lägg på det översta brödet. Kör ett grillspett (om du har det hemma) genom burgaren för att hålla ihop den. Servera till en god sallad eller ugnsrostad potatis.

 


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0