Annas kokvrå, god mat på en billig budget

Cesarwraps för utflykten!

Blev lite senare än tänkt, på grund utav en spontanutgån i onsdags, men här kommer i alla fall det ulovade receptet på ceasarwraps. För några veckor sedan åt vi ceasarsallad som såg ut såhär:

När vi skulle handla senast ville Oscar äta ceasarsallad igen eftersom den var så awesome (om man får säga't själv!). Jag tyckte det blev lite tjatigt och kom därför med förslaget ceasarwraps. En sådan ser ut såhär:

I princip är det samma saker i de båda rätterna, förutom att jag skippar brödkrutongerna i wrapsen och istället gör kycklingen knaprig, med en panering som får smak av lite ost. I wrapsen slängde jag också i lite rödlök, vilket inte ingår i en traditionell cesarsallad.

 

Ceasarkyckling-wraps

ca 4 wraps


ca 450 g Kycklinglårfiléer
1 pkt bacon
Lagrad ost i flagor (finns i osthyllan på Willys)
0,5-1 huvud romansallad
En liten rödlök
4 st Orientbageriets stora pitabröd
Ceasardressing på flaska

Panering: Mjöl
Ströbröd
1 ägg
Lite av ostflagorna, rivna.
Salt 

Ta av blad från romansalladen. Skölj dem. Skiva rödlök fint. Gör sedan kycklingen: Doppa tinade filéer i mjöl, pensla sedan med ett uppvispat ägg. Blanda ihop ströbröd, ost och salt på ett fat och rulla de penslade filéerna i paneringen. Stek på medelhög värme i olja tills de är gyllenbruna och genomstekta. Torka ur pannan ordentligt med ett hushållspapper (skölj ej, då kan den bli konkav!). Klipp bacon i småp strimlor och stek tills de är knapriga. Låt ligga på hushållspapper ett tag. 

Lägg ihop wrapsen: Lägg 2-3 stora romansalladblad på ett pitabröd. Lägg över 3-4 panerade kycklingfiléer, lite knaperstekt bacon, ostflagor och rödlök. Ringla över ceasardressing och vik ihop till en wraps. Smakar allra bäst på en filt på grönt gräs i solskenet!


Kostnad per wraps: 23 kr

Om några dagar framöver kan ni se fram emot ett gäng bakrecept. Jag har nämligen stått hela kvällen i köket och gjort chokladbiskvier, kladdkaketårta med daimgrädde och hallon och små äppelterteletter till min födelsedag imorgon. Stay tuned!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0