Annas kokvrå, god mat på en billig budget

Ljuvligt italienskt

Nu har jag fått en idé att jag en dag i månaden ska ha en temamiddag. Oscar kommer att agera högst frivillig och entusiastisk provsmakare och poängsättare. Först ut blev italienskt tema förra helgen. Till förätt lite antipasti och sedan superdupergoda cannelonis som jag gjorde helt på improvisation. Snälla, snälla, snälla skräms inte av att det verkar vara många moment  till cannelonin, det är det inte. Eller okej, det är det väl då... Men de är helt klart värda det! Dessutom är de utmärkta att stoppa i matlådan.


Om det är knapert i studentkassan, hoppa över antipastin. Huvudträtten innehåller ganska billiga ingredienser.


Ett tips också: rusa till Hemköp Smeden i helgen! De har fläskfilé för 49:- kilot. Jag köpte två stycken och har just lagt in en på en kallmarinering i kylen, som ska få följa med hem till mor på påskmiddag imorgon. Återkommer med recept när den blivit provsmakad!

 

Antipasti för två


Köp några goda charkuterier, inläggningar eller ostar. Vi hade två olika sorters salami och en getost. Brödet gjorde jag genom att rosta skivor av ljust lantbröd i en torr het stekpanna. Jag mosade ihop (osaltat) smör med salt och pressad vitlök och bredde på de varma brödskivorna, och strödde sedan lite torkade örter över. Drick ett glas gott rödvin till!

Canneloni med mozarella- och spenatcreme och tomatsås med kyckling, ca 8 st


Färska lasangeplattor
En tredjedels påse fryst bladspenat
En liten bit mozzarella (90 g ca) + en bit till att riva över
Några msk creme fraiche
Kycklinglårinnerfiléer, ca 400 g, tinade
En burk krossade körsbärstomater
En liten finhackad gul lök
En pressad vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Socker
Basilika
En sats bechamelsås eller en tetra Arlas "Simply Cheese"


Sätt ugnen på 225 grader.


Spenatcremen: Värm spenaten i en kastrull. Tillsätt några skedar creme fraiche, smaka av med salt och peppar. Rör ner mozarellabitar så att de smälter. Kör med mixerstav eller i en blender till en slät kräm.


Kycklingtomatsåsen: Dela kycklingen i små bitar. Krydda med salt och peppar. Stek i smör tills de är klara, ta dem ur pannan. Fräs den finhackade löken och en-två pressad vitlökskyfta i smör tills löken mjuknar. Häll över tomaterna. Krydda med salt, svartpeppar, basilika och någon tesked socker. Låt koka upp, sjud några minuter.


Dela de färska lasangelattorna i hälften (bitar på ca 12*10 cm). Lägg på 1-2 msk spenatcreme i en sträng och några msk kycklingtomatsås. Rulla ihop och lägg med skarven neråt i en ugnsfast form. Lägg de bredvid varandra till formen är full (en form med plats för ca 8-10 rullar). Häll över ostsåsen och riv en bit mozzarella över rullarna. Kör i ugn ca 15 min på 225 grader. Servera med en grönsallad.

 


Kommentarer
Postat av: Emilia

Ser mumma ut! Glöm inte receptet på den där välluktande "kinamatgrejen" Anna fick! Luktade så himla gott.

2010-04-05 @ 21:54:46
URL: http://emiliaannaviola.blogg.se/
Postat av: Loui

Exakt Emilia! Precis det jag ville efterfråga... ;D Upp med receptet!

2010-04-05 @ 22:27:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0