Annas kokvrå, god mat på en billig budget

Mer sallad åt folket...

Vitkål är sjukt billigt och de andra ingredienserna i denna sallad är inte alls dyra de heller (är dessutom sådant man brukar ha stående i kylen redan). 


Coleslaw

5-6 portioner

1/3 (1 kg) vitkålshuvud
2 morötter
ca 2-2,5 dl gräddfil
ca 7-10 msk majonäs
salt
lite svartpeppar
2-3 tsk senap orginal
2-3 tsk socker

Strimla vitkålen tunt med kniv. Riv den inte på rivjärn bara, det blir alldeles för finrivet och blött. Morötterna däremot, de ska rivas på rivjärnets grövsta sida. Blanda ihop vitkålen och morötterna i en stor skål/bunke. Rör i gräddfil, majonäs, kryddor, senap och socker. Smaka av, tillsätt ingredienser tills du är nöjd med smaken. Det här receptet är väldigt ungefärligt... Täck bunken med ett lock/plastfolie/påse och låt stå och dra i kylen över natten. 

Sockret i denna coleslaw ger en rundare och fylligare smak. Vissa envisas med att ha i ananas, äpplen eller liknande för att få lite sötma i salladen. Smaksak, jag gillar't inte. Rödlök kan dock vara smaskigt om man vill ha lite mera sting.

Tid: Det tar max en halvtimme att fixa ihop coleslawen + en natt i kylskåp innan den är klar.
Servera till: Passar utmärkt till pizza och hamburgare eller till allt grillat. Salladen håller sig rätt länge i kylen om man förvarar den i en burk med lock, så den fungerar som sallad till middagsmaten ett par dagar.
Kostnad:ca 25 kr för hela salladen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0