Helgmiddag
Nu var det ett tag sen jag skrev så jag bjuder på en hel trerätters! En billig sådan dessutom. Den lagades förra helgen. Ikväll kommer en till om ni har tur, för Oscars mamma fyller år och vi ska precis ställa oss i köket...
Förrätt: Köpta crustader (rostade i ugn ett par minuter) med hemgjord champinjonstuvning, samma som är på DESSA mackor. Kostnad: ca 17 kr/portion
Varmrätt: Potatisklyftor, kall örtsås, sallad och cordon bleu-schnitzlar gjorda av lövbiff. Banka ut lövbiffskivorna lätt, lägg några skivor ost och en skiva skina på ena halvan. Vik ihop och tryck till kanterna. Doppa sedan i mjöl, pensla med ägg och doppa i ströbröd blandat med lite salt, svartpeppar och grillkrydda. Stek några minuter på varje sida. Servera med potatisklyftor, kall sås, sallad och en citronklyfta. Kostnad för hela maträtten: ca. 30 kr per portion (kolla efter specialerbjudanden på lövbiff)
Efterrätt: En hallon-remake på DENNA efterrätt, blev ännu smarrigare är blåbärsvarianten!